Obrada i isporuka traju 1-2, maksimalno 5 radnih dana

Besplatna dostava za kupovinu preko 10000 RSD

NAČIN PLAĆANJA I POVRAT NOVCA

Način plaćanja

Ukoliko ste se odlučili za kupovinu naših proizvoda putem sajta, pružamo vam mogućnost plaćanja na tri različita načina:

 • POUZEĆEM

  Kada odaberete način plaćanja pouzećem to podrazumeva plaćanje isključivo gotovinom, prilikom preuzimanja paketa od kurira. Kurir Vam naplaćuje otkupninu u iznosu Vaše porudžbine. Savet je da pripremite tačan iznos.
 • PLATNIM KARTICAMA

  Na sajtu je moguće plaćanje platnim karticama Visa, MasterCard ili Maestro odobrenim od strane banke izdavaoca za online odn. internet plaćanje. Odabirom ovog načina plaćanja, nakon što potvrdite narudžbenicu, bićete preusmereni na sajt banke, gde vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moćićete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja. Novčana sredstva su Vam rezervisana sve do momenta izrade računa kada se vrši naplata sa sajta banke. Ukoliko poručeno ne bude za isporuku dobićete obaveštenje, a banci će biti prosleđen zahtev za deaktivaciju rezervacije po toj transakciji.
  Za korisnike kreditnih kartica Banke Intese postoji mogućnost plaćanja na rate, na period otplate do 9 mesečnih rata, za porudžbine preko 2.000,00 dinara. Više o načinu plaćanja platnim karticama možete saznati ovde. Ukoliko plaćate platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u Vašu valutu prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operateri platnih kartica. Zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do male razlike u ceni koje je naplaćena od cene koja je iskazana na našem sajtu.
 • SINDIKALNA PRODAJA

  Prilikom poručivanja odabrane artikle možete platiti administrativnom zabranom, na period otplate do 12 mesečnih rata, bez kamate. Potrebno je da kompanija ili radna organizacija u kojoj ste zaposleni ili sindikat čiji ste član ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Đak d.o.o. Beograd i da imate pripremljena 2 primerka administrativne zabrane, overena od strane obračunskog radnika, ne starija od 15 dana, fotokopiju obe strane lične karte ili očitanu ličnu kartu ukoliko je čipovana i Đak sindikalnu karticu ukoliko je poseduje. Nakon prijema porudžbine, a najkasnije u roku od 12 sati, operater kontakt centra Vas poziva na broj telefona naveden pri poručivanju, kako bi izvršio potvrdu evidentirane porudžbine i proveru pripremljene dokumentacije. Po popunjavanju potrebnih podataka operater izdaje nalog kurirskoj službi za preuzimanje. Nakon prijema dokumentacije i potvrde njene ispravnosti izrađuje se račun, pakuju odabrani artikli i bez otkupnine (osim u slučaju da postoji dogovorena doplata) šalju preko kurirske službe na adresu navedenu pri poručivanju. Više o načinu plaćanja putem administrativne zabrane možete saznati ovde (link ka pravilniku)
 • GIFT KARTICA

  Na sajtu je omogućeno kupcima da koriste iznos sa gift kartice kao način plaćanja. Potrebno je da kupac ima broj gift kartice i pin kod iste. Postavljeno je da povlači maksimalno sa gift kartice u odnosu na iznos porudžbine i nije moguće da kupac bira iznos koji će koristiti. Ukoliko je iznos porudžbine veći od iznosa koji kupac ima na gift kartici, ostatak može da plati pouzećem ili platnom karticom. U slučaju da artikal nemamo na stanju ili da porudžbina iz nekog razloga nije dovršena, korišćeni iznos sa gift kartice će automatski biti vraćen na istu u roku od  5 radnih dana. U slučaju povrata robe gde je korišćena gift kartica kao način plaćanja, kupcu se vraća iznos na gift karticu za iznos vraćenog artikla.

Povrat novca

U skladu sa članom 33. Zakona o zaštiti potrošača, ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen i nastaju obaveze propisane članovima 34. i 35. ovog zakona. Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac je dužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora. Kupac može očekivati povrat novca samo u slučaju da je poručeno vraćeno u istom stanju u kome je isporučeno odnosno nekorišćeno, neoštećeno i u originalnoj ambalaži. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana. Novac se kupcu vraća isključivo uplatom na tekući račun. Ukoliko je pri kupovini odabran način plaćanja pouzećem, kupac je u obavezi da prilikom povrata kupljene robe priloži popunjen obrazac Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, gde je neophodno navesti broj tekućeg računa na koji se može izvršiti uplata novca. Ako je odabrano plaćanje platnom karticom, povrat novca se obavlja na račun sa kog je i obavljeno plaćanje. U slučaju da je plaćanje obavljeno sa deviznog računa ili sa računa inostranih banaka nije moguće izvršiti uplatu na isti, već je neophodno dostaviti broj dinarskog tekućeg računa.

© 2023 The Spot Izrada Smart Web