Kappa Mountain Tour 2024 - Cortina d'Ampezzo, Italija

U Cortini d'Ampezzo, Italija, je od 26-28.januara 2024.godine organizovana klasična etapa Svetskog kupa za žene u alpskom skijanju, koja je uključivala dve trke spusta i jednu superveleslalom. Tokom tog vikenda, Cortina d'Ampezzo bila je pretvorena u prestonicu zimskih sportova, sa mnoštvom popratnih događaja na stazama i u centru grada.

Ovaj skijaški događaj, bio je povod da Kappa organizuje Kappa® Mountain Tour upravo u Cortini d’Ampezzo, okupljanje na kome je bilo prisutno oko 1000 Kappa gostiju, među kojima su bili članovi SKI Federacija (USA, Mexico, Argentina,...) koje podržava i sponzoriše ovaj brend, influenceri i licencijeri iz mnogih zemalja.

Promotivnu manifestaciju Kappa Mountaign Tour, pratio je niz događaja, a na svima je glavni fokus bio predstavljanje i promocija Kappa ski kolekcije, kao i partnerstvo brenda Kappa i američke Ski & Snowboard Federacije, imajući u vidu da je brend Kappa 2022.godine sklopio višegodišnji ugovor o sponzorstvu sa američkom Ski & Snowboard timom, prema kojem će italijanska kompanija za sportsku odeću postati zvanični partner u tehničkoj odeći za sportiste u skijanju, freeski-ju i snoubordu na Olimpijskim igrama u Milanu, Kortini 2026.godine. 

 

Događaj u Cortini, odnosno etapa Svetskog kupa za žene, bio je ujedno prilika i za predstavljanje članova reprezentacije SAD zahvaljujući događajima koje organizuje Kappa, koja je tehnički sponzor američke Ski & Snowboard Federacije, sa kojom je brend Kappa 2022.godine sklopio višegodišnji ugovor o sponzorstvu, prema kojem će italijanska kompanija za sportsku odeću postati zvanični partner u tehničkoj odeći za sportiste u skijanju, freeski-ju i snoubordu na Olimpijskim igrama u Milanu, Kortini 2026.godine.

Svetski poznate članice USA ski tima: Isabella Wright,, Keely Cashman, Jacqueline Wiles, Tricia Mangan, Lauren Macuga i Alice Merryweather su predstavile novu Kappa ski kolekciju i ujedno se družile sa posetiocima i fanovima u Robe di Kappa prodavnici. 

 

Događaji poput Svetskog kupa za žene u alpskom skijanju, privlače veliku pažnju svetskih medija i ljubitelja ski sporta. Podrška profesionalnim sportistia i savezima kao što su USA, Meksiko i Argentina doprinosi brendu Kappa i njegovoj većoj vidljivosti.